Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 14. januar, 2015

12 sivile drept i rakettangrep nær Donetsk

12 sivile drept i rakettangrep nær Donetsk

 

En av de mest tragiske hendelsene fant sted i går, 13, januar, siden urolighetene brøt ut i Øst-Ukraina. En buss med passasjerer på vei fra Mariupol ble truffet av en Grad-rakett i nærheten av byen Volnovkha, sør for den opprørskontrollerte byen Donetsk. Blant de drepte er det en 14-år gammel jente, ni kvinner og to menn. Et ti-talls personer skal være skadd. Tre ukrainske soldater på en nærliggende kontrollpost ble også skadet.

I et nyhetsoppslag fra NTB-Reuters, videreformidlet av blant annet NRK og Aftenposten, står det å lese:

Lokalt politi opplyser at en Grad-rakett kom på avveie da væpnede menn avfyrte den ved en kontrollpost tilhørende regjeringssoldater på hovedveien mellom Donetsk og Azovhavet på Ukrainas sørøstkyst.

Ut fra sitatet kan man få inntrykk av at det var regjeringssoldater som avfyrte raketten. Andre mediekanaler melder imidlertid at raketten ble avfyrt av opprørssoldater og at målet var en kontrollpost tilhørende regjeringsstyrkene. Russiske medier fremfører uttalelser fra opprørsledere, som hevder angrepet ble utført av regjeringssoldater, med den hensikt å legge skylden på opprørerne.

Ukrainske medier hevder at hendelsesforløpet minner om MH17-tragedien. Opprørere skal først ha lagt ut en melding på sosiale medier om at de har beskutt en regjeringskontrollert kontrollpost nær Volnovkha. Når meldinger om sivile tap blir kjent, blir opprørernes melding trukket tilbake fra sosiale medier, og skylden lagt på regjeringssoldater.

 

 

President Porosjenko sa i en tale til nasjonen at ‘disse umenneskelige vesener, som ikke har annet hellig enn verdiløse rubler, har med vilje drept ti fredelige sivile, hvorav en er en 14 år gammel jente. I tillegg er 16 kvinner og menn såret, alle sivile. Disse dødsfallene ligger på samvittigheten til både DNR-LNR-bandene og de som står bak dem, og som forer og bevæpner dem, og som inspirerer dem til å gjennomføre blodige kriminelle handlinger’.

 

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This