Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 14. desember, 2015

14: Julefeiring in Zakarpattia

14: Julefeiring in Zakarpattia

 

Zakarpattia er en fascinerende blanding av ulike nasjoner. Ukrainere, slovakere, romfolk, rumenere, jøder, ungarere, russere og mange andre lever sammen blant de vakre Karpaty-fjellene. Ukrainas beste vin produseres i regionene rundt Uzhgorod. Zakarpattia-varingene snakker mange vakre dialekter som er til tider umilig å forstå for gjester fra andre deler av Ukraina. Zakarpattia er et av favorittdestinasjoner for juleferie for mange ukrainere. Her kan du stå på ski, gå turer i fjellene og bli kjent med kulturen i Ukrainas vestlige fylke.

Julefeiring i Zakarpattia er en stor begivenhet. Religion betyr mye for folk i denne regionen og mange faster fra 27 november frem til 6. januar. Store og små familier samler seg til den hellige middagen. Tradisjonelt lages det 12 vegetare retter. I store deler av Ukraina er søt korngrøt kutia en hoverrett, mens i Zakarpattia er hveteboller med honning en av de 12 rettene (бобальки). De 12 rettene symboliserer 12 apostler. Zakarpattia har veldig rike kulinariske tradisjoner og blant de andre vegetare rettene finner du sopp, sylte agurker, potetpanekaker og bønner.

og med første stjerne på himmelen begynner feiringen for fullt. Etter midnatt serveres det middag med retter av både fisk og kjøtt.  Zakarpattie er også berømt av veldig smakfulle kaker og dessert. Julefering i Zakarpattia er en fest der det er vanlig å få mange besøk av familiemedlemmer, venner, naboer og til og med ukjente folk. Julesanger hører man helt til solen står opp. Det er vanlig at barna går fra dør til dørog singer julesanger. De får både kaker og penger denne dagen. Det er viktig at den første som skal komme inn i huset for å singe julesanger er en gutt. Da vil han bringe lykke til huset.

oh-lenkamat
  • maidannorway
  • Twitter
  • Pinterest
  • VKontakte

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This