Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 16. desember, 2015

16: Hva gir ukrainere i gaver til jul?

16: Hva gir ukrainere i gaver til jul?

 

For det første så er det viktig å merke seg at det er ikke så vanlig i Ukraina å gi gaver til jul. De fleste gir gaver på nyttårsaften. Det er slett ikke uvanlig å få en pakke på julaften, men siden nyttår feires i Ukraina bare noen dager før julaften kommer de fleste gavene da.

For det andre gir man gaver bare til de nærmeste i familien og sine beste venner. Det er ikke tradisjon å sende pakker til nieser og nevøer som man ser en gang annenhvert år. Det er også naturlig at det er barna som får flest gaver. Gavene i Ukraina er skjelden dyre. Som regel, hvis det er en gave til foreldrene så er det praktiske ting til huset. Til søsken, for eksempel, kan man kjøpe klær eller bøker. Venner får som regel suvenirer eller små ting til pynt. Det er kona eller kjæresten som får større gaver som gullsmykker eller smartphone.

I følge en spørreundersøkelse gjennomført av www.finance.ua vil 41% ukrainere ikke gi gaver til familien på grunn av dårlig økonomi, 15% skal gi noe symbolsk, 23% av ukrainerne har planer om å bruke kun 500 NOK for alle gaver og cirka 11% skal bruke mer enn 1500 NOK på alle gavene i år.

Men la oss huske at det er det ikke gavene som er det viktigste i julehøytiden, men fred og gleden av å være sammen med familien.

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This