Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 3. desember, 2015

3: Oppskrift på juleborsj

3: Oppskrift på juleborsj

Kanskje har du allerede hørt om den ukrainske rødbetsuppen borsjtsj?
Heller ikke julemiddagen som du kunne lese mer om i kalenderens første luke er fullstendig uten en variant av denne smakfulle retten. Ettersom julemiddagen er et fastemåltid er det en kjøttfri variant av suppen som står på bordet når ukrainske familier samles til julefeiring.

Vil du forsøke deg på en ekte ukrainsk juleborsjtsj kan vi foreslå denne oppskriften:

2 liter grønnsakskraft/grønnsaksbuljong
2 mellomstore rødbeter
4 mellomstore poteter
2 mellomstore gulrøtter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 boks finhakkede tomater
2-3 laurbærblader
Salt og pepper
Persille

Stek finhakket løk og hvitløk og gulrøtter i olje. Tilsett tomatene og la det putre i pannen i ca. 15 minutter. Kutt rødbetene og potetene i små terninger og la koke i grønnsakskraften sammen med laurbærbladene til de er møre. Bland innholdet fra stekepannen sammen med rødbetene og potetene mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper og pynt med frisk persille.

Serveres med rømme.

Smatsjnoho! (Håper det smaker)

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Pin It on Pinterest

Share This

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!