Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 8. desember, 2015

8: Jule- og nyttårsfeiring i Kyiv

 

I fjor flyttet regjeringen julefeiringen og julemarkedet i den ukrainske hovedstaden fra den tradisjonelle plassen på Maidan til Sofias plass. Dette var vellykket og slik skal det fortsette framover.

Rett ved siden av den berømte Sofiakatedralen blir det satt opp en hel juleby med en rekke aktiviteter som gjenspeiler julehistorier fremmet gjennom tradisjonell, ukrainsk folkemusikk og julesanger. Det blir juleunderholdning både på Sofia-plassen, og i parken til selve Sofiakatedralen blir det ulike masterclasses og tradisjonelle juleforestillinger og korframføringer.

Julebyen åpner seg offisielt den 19. desember, på «Svyatyj Mykolaj» dag, eller St. Nikolas dag. Store konserter blir det også 20., 26. og 27. desember.


Feiring uten fyrverkeri

Natt fra 31. desember til 1. januar blir det stor Nyttårsfeiring på samme plassen, men denne gangen blir det uten fyrverkeri siden folk mener at det er et dårlig tegn å feire med fyrverkeri i hovedstaden når ukrainske soldater kjemper for fred i øst.

Julefeiring på Sofias plass fortsetter fram til 16. januar, så hvis du har lyst på ekstra julestemning, er det bare å ta turen til Kyiv.

Maidan Norway vil med det samme minne om at i år var Ukraina kåret til «Billigste turistdestinasjon i Europa». Se videoen under om Ukraina som reisemål.

Kommer du snart…? 🙂

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This