Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 14. juli, 2015

Bombeeksplosjon i den vestukrainske byen Lviv

Bombeeksplosjon i den vestukrainske byen Lviv

 

En 31 år gammel kvinnelig politibetjent ble hardt skadet i en eksplosjon i byen Lviv i Vest-Ukraina i dag. Hendelsen skjedde ved 10-tiden ved en lokal politistasjon i Schevchenkivski-distriktet, nord i byen. Kvinnen åpnet inngangsdøren, og kom til å røre ved en eske som lå like ved døren. Like etter skjedde eksplosjonen. Den skadde kvinnen ble umiddelbart fraktet til sykehuset, og måtte senere amputere det ene benet.

Hallvard Fagerland i Maidan Norway var på åstedet få timer etter hendelsen fant sted, og det lokale politiet drev da fremdeles med etterforskning.

Politistasjonen er i første etasjen av en boligblokk, og politiet var opptatt med å gjøre vitneavhør av naboer. Politiet jobbet først ut i fra teorien om at det var en konvensjonell bombe som forårsaket eksplosjonen, men en nabo, som også har erfaring som soldat fra kamper i Øst-Ukraina, påpeker at siden det ikke var fragmenter på bygningen, så må det må ha vært en selvutløsende, improvisert bombe.

Naboer fortsatte å komme til åstedet. Noen påpekte hvor urettferdig det er at en ung dame nå har mistet det ene benet. Andre spekulerte i hvem som står bak.

Pravi Sektor har sagt de ikke står bak hendelsen, og antar at det kan være noen som ønsker å ødelegge ryktet deres. Som en konsekvens av dette vil de nå begynne å overvåke veier i Lviv hele døgnet, for å vise at de tar avstand fra hendelsen.

Foto: Hallvard Fagerland.

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This