Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 4. september, 2016

Brev til utenriksminister Børge Brende vedr. tatarleder Umerov.

Brev til utenriksminister Børge Brende vedr. tatarleder Umerov.

 

Maidan Norway har i dag som følge av den urettmessige arrestasjonen av tatarleder Ilmi Umerov sendt følgende brev til den norske utenriksministeren.

Maidan Norway ber om at norske myndigheter setter press på Russland med krav om at de løslater Ilmi Umerov umiddelbart fra arresten slik at han kan få den medisinske behandlingen han trenger.

Arrestasjonen er et brudd på fundamentale menneskerettigheter og truer den kampen tatarene nå kjemper for rettferdighet, frihet og menneskeverd på Krim.

Ilmi Umerov er den er den 59-årige nestlederen for Krim-tarenes utøvende organ Mejlis. Russiske okkupasjonsmyndigheter i Krim forfølger ham nå for hans støtte til Ukrainas territorielle integritet.

I løpet av de siste to ukene har de russiske okkupasjonsmyndighetene utført en rekke straffetiltak mot ham ved å fengsle ham på et psykiatrisk sykehus, noe som har resultert i en reell trussel mot hans liv. Ilmi Umerov er helt mentalt frisk, men har en rekke andre kroniske sykdommer: Parkinsons sykdom i 3. grad, høyt blodtrykk, diabetes, og han har hjerteproblemer.

11. august ble han innlagt på sykehus og med makt sent til «psykiatrisk undersøkelse» noe som avbrøt hans hjertebehandling. Tilstanden hans forverret seg betydelig. På sykehuset kan han ikke følge dietten som er avgjørende for hans diabetes, noe som resulterer i variasjon i blodtrykket, hodepine og generell svak helse. Administrasjonen ved sykehuset vanskeliggjør besøk fra Umerovs advokat og slektninger. Behandlingen blir av mange sammenlignet med tortur.

Til tross for at den såkalte «undersøkelsen» av Umerov var planlagt å være avsluttet 30. august, nekter nå utrederne av hans helse å løslate ham fra sykehuset, uten grunn, inntil 7 september. Nå frykter folk rundt Ilmi Umerov for hans helse, og om han i det hele tatt vil overleve til denne datoen.

EU kom den 27. august 2016 med krav om at Umerov må løslates straks og at han må få den medisinske behandling han trenger.
http://www.eeas.europa.eu/statements-eeas/2016/160827_03_en.htm

USA kom den 29. august med samme krav:
https://twitter.com/StateDept/status/770327411577593856?s=09

Maidan Norway vil følge opp saken med en underskriftskampanje.

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This