Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 4. september, 2016

E-post kampanje: Løslat Ilmi Umerov

E-post kampanje: Løslat Ilmi Umerov

Ilmi Umerov er løslatt!

Kampanjen er nå over.
Tusen takk til alle som signerte på kampanjen vår!


Maidan Norway oppfordrer herved alle om å støtte krimtatarleder Ilmi Umerov og sende et digitalt brev til utenriksminister Børge Brende.

Hensikten med brevet er å be om at norske myndighetr viser oppmerksomhet rundt den alvorlige situasjon Ilmi Umerov er i nå. I den nåværende situasjon kan norske myndigheter spille en viktig rolle ved å vise deres offentlige standpunkt som omhandler kravet om en umiddelbar løslatelse av Umerov.

Ved å fylle ut nedenstående skjema sender du følgende e-post til utenriksministeren:

Kjære utenriksminister Børge Brende!

Jeg sender deg denne eposten fordi jeg er svært bekymret for situasjonen til krimtatar-nestleder Ilmi Umerov.

Arrestasjonen av Umerov er et brudd på fundamentale menneskerettigheter og truer den kampen tatarene nå kjemper for rettferdighet, frihet og menneskeverd på Krim.

I løpet av de siste to ukene har de russiske okkupasjonsmyndighetene utført en rekke straffetiltak mot ham ved å fengsle ham på et psykiatrisk sykehus, noe som har resultert i en reell trussel mot hans liv. Ilmi Umerov er helt mentalt frisk, men har en rekke andre kroniske sykdommer: Parkinsons sykdom i 3. grad, høyt blodtrykk, diabetes, og han har hjerteproblemer.

11. august ble han innlagt på sykehus og med makt sent til «psykiatrisk undersøkelse» noe som avbrøt hans hjertebehandling. Tilstanden hans forverret seg betydelig. På sykehuset kan han ikke følge dietten som er avgjørende for hans diabetes, noe som resulterer i variasjon i blodtrykket, hodepine og generell svak helse. Administrasjonen ved sykehuset vanskeliggjør besøk fra Umerovs advokat og slektninger. Behandlingen blir av mange sammenlignet med tortur.

Til tross for at den såkalte «undersøkelsen» av Umerov var planlagt å være avsluttet 30. august, nekter nå utrederne av hans helse å løslate ham fra sykehuset, uten grunn, inntil 7 september. Nå frykter folk rundt Ilmi Umerov for hans helse, og om han i det hele tatt vil overleve til denne datoen.

Jeg ber om at norske myndigheter setter press på Russland med krav om at de løslater Ilmi Umerov umiddelbart fra arresten slik at han kan få den medisinske behandlingen han trenger.

Ved å sende deg denne eposten ønsker jeg å vise at jeg vil kjempe for Umerovs liv. Jeg vil derfor be dere, som mine politiske representanter og garantister for mine demokratiske rettigheter, om at dere gir denne viktige saken oppmerksomhet.

[Navn]
[epostadresse]
[By]

Her kan du også lese Maidan Norway sitt brev til utenriksministeren som ble sendt 4. september 2016.

Vil du vite mer om Ilmi Umerov, klikk her.

Kampanjen er nå over.

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This