Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 21. november, 2014

Ett år siden Euromaidan startet

Ett år siden Euromaidan startet

I dag, 21.11.2014, markerer vi at det er ett år siden demonstrasjonene på Maidan i Kiev startet.

Daværende president Janukovitsj hadde nettopp trukket seg fra å underskrive assosiasjonsavtalen med EU og valgte i stedet å snu seg mot Russland for økonomisk nødhjelp. En nødhjelp Ukraina behøvde etter at presidenten og hans apparat hadde kjørt Ukrainas økonomi med stø kurs mot konkurs samtidig som de groteskt beriket seg selv.

Unge som gamle, russiskspråklige som ukrainskspråklige, strømmet ukrainere fra hele landet til Maidan, først i hundretall, snart i tusentall, og flere ganger i hundretusentall. Protestene rettet seg mot presidenten og systemene som tillot hans maktmisbruk. De trosset Kievs vinterkulde og tålte spesialpolitiets batonger. I uker og måneder holdt de ut i en kamp for demokrati, en kamp for fremtidens Ukraina.

Veien til målet er fremdeles lang, det siste året har bragt flere tårer enn reformer, og demokratikampens pris har vært større enn noen kunne forestille seg. Vi i Maidan Norway håper allikevel at datoen 21.11 for alltid vil markere datoen da Ukraina startet sin transformasjon til å bli et fritt, demokratisk, europeisk land.

Слава Україні! Героям Слава! – Ære til Ukraina! Ære til Heltene!

 

 

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This