Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 24. april, 2016

Konspirationsteorier om Ukraina i SVT

 

Hvorfor en epost-kampanje mot SVT Dokument Utifrån?

Den 1. mai kl. 22.00 vises filmen “Ukraina – revolutionens mörka sida» av Paul Moreira i SVT sitt program “Dokument Utifrån”.

I et brev til SVT, som ble sendt den 19. april, krever ti skandinaviske organisasjoner at SVT gir sendetid til en debatt i tilknytning til visning av filmen, slik at en rad med kontroversielle påstander kan imøtegås. De ti organisasjonene mener videre at det er særskilt beklagelig at SVT, som er en viktig opinionsledere i Sverige og Skandinavia, har valgt å vise ”Ukraina – revolutionens mörka sida”. Filmen bygger i stor grad på konspirationsteorier og forvrengning av fakta, og har blitt kritisert kraftig, ikke minst av ukrainske journalister.

Organisasjonene mener at filmen gir et feilaktig og veldig misvisende bilde av situasjonen i Ukraina, og ba SVT om å legge til rette for en diskusjon. Filmen må settes i perspektiv og kritiska røster til påstandene i filmen må få komme fram.

I Sveriges radio, 21. april, sa journalist Fredrik Wadström at «Ukrainafilmen [er] löjeväckande och felaktig» og spør «Hur kunde SVT gå på en sådan nit att köpa in den här dokumentären?»
Wadstrøm fulgte videre opp med å avkrefte filmen på 8 punkter.

Samme dag ble redaktør i SVTs «Dokument utifrån», Axel Arnö, intervjuet vedr. visningen av filmen, men ga ingen indikasjoner på om SVT vil følge opp filmen med en debatt.

Ettersom SVT enda ikke har vist tegn på å sette opp en tilsluttende debatt i forbindelse med visningen av filmen inviterer vi deg til å stille deg bak vårt krav om dette.

Link til kampanjen (engelsk tekst):
Bli med på vår epost-kampanje

Ikke la konspirationsteorier og faktaforvrengninger
om Ukraina stå uimotsagt på SVT!

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This