Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Olena Iagych

 

Jeg er utdannet økonom med ukrainsk opprinnelse. Jeg har bodd i Norge siden januar 2013 og er veldig imponert over måten det norske samfunnet er organisert på. Min største drøm er et ukrainsk demokrati med sterke menneskerettigheter, og en politikk som er like transparent som i Norge.

Etter å ha fullført masteroppgaven min i bankledelse, ble jeg ansatt i Bankforeningen hos det amerikanske handelskammeret i Ukraina. Ved gjennomføring av diverse prosjekter i utviklingen av det ukrainske bank systemet, opplevde jeg sterk motstand fra ukrainsk byråkrati. Det samme opplevde mine kollegaer som kjempet for utviklingen av forskjellige industribransjer i Ukraina. Svakheter i lovgivingen, korrupsjon i rettssystemet og et enormt byråkrati gjør det nesten umulig for bedrifter å fungere på en «ærlig» måte. Problemet er at næringsliv og politikk i Ukraina er blandet sammen. På grunn av at mange ukrainske politikere også er bedriftseiere, er politiske avgjørelser stort sett avhengige av individuelle interesser.

Dagens begivenheter i Ukraina viser tydelig at den ukrainske befolkningen er veldig bevisst på hva som er feil i det statlige systemet. Hele verden har vært vitne til ukrainere som er villige til å gjøre alt de kan for å sikre en lys fremtid for eget land. Mange har ofret livene sine for å forsvare sitt hjemlands interesser. Jeg synes et slikt engasjement fortjener respekt og støtte fra det internasjonale fellesskapet, fra alle som nyter godt av demokratiske verdier.

Ved å være engasjert i Maidan Norway, ønsker jeg å bidra til et norsk-ukrainsk samarbeid om den demokratiske utviklingen i Ukraina.

Ukraina er et fantastisk land med flotte mennesker, rik kultur og et enormt potensiale. Bli med og støtt oss i kampen for Ukrainas nye demokrati.

Om du vil, kan du sende meg en melding på skjemaet nedenfor. Da kommer den rett til meg.

Captcha:
5 + 2 =

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This