Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 1. november, 2016

Ministrene i Ukraina tjener offisielt rundt 5000 kr. i måneden. Nå lurer folk på hvordan de har fått tak i 50 millioner i kontanter.

Ministrene i Ukraina tjener offisielt rundt 5000 kr. i måneden. Nå lurer folk på hvordan de har fått tak i 50 millioner i kontanter.

 

I dagens Aftenposten følger avisen opp saken som nå sjokkerer mange ukrainere om hvordan dagens ministre i den ukrainske regjeringen tilsammen er formuende med rundt 50 mill. NOK.

I og med verdighetsrevolusjonen på Maidan vinteren 2013-2014 handlet mye om den omfattende korrupsjonen landet opplevde under tidl. president Yanukovitsj, er det tungt å svelge for ukrainere flest at dagens ministre står oppført med alt fra 1.5 mill. til 49 mill hryvna – eller mellom 480.000 til ca. 15.7 mill norske kroner i formue.

I et land der korrupsjonen er gjennomgripende i mange samfunnslag, og for mange et nødvendig påslag til sin vanlige arbeiderlønn, er det særdeles viktig at ministrene går foran som gode forbilder på det nye Ukraina. Sånn sett er det vanskelig å få bukt med korrupsjonen når til og med ministre ikke tjener mer enn rundt 5.000 norske kroner i måneden.

Politikerne hadde frist til sist søndag med oppgi detaljene om inntekt og private formuer i 2015 til en søkbar database, som er opprettet som del av IMF-initiert forsøk på å fremme gjennomsiktighet og samtidig modernisere Ukrainas skakkjørte økonomi.

http://www.aftenposten.no/verden/Ministrene-i-Ukraina-tjener-offisielt-rundt-5000-kr-i-maneden-Na-lurer-folk-pa-hvordan-de-har-fatt-tak-i-50-millioner-i-kontanter-607990b.html

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This