Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 22. januar, 2015

Ole Solvang i HRW om bombingen i Donetsk.

Ole Solvang i HRW om bombingen i Donetsk.

 

http://www.gemistvoornmt.nl/a.aspx/1421892472/12

Ole Solvang i Human Rights Watch har fulgt kamphandlingene i Donetsk. I dag ble han intervjuet på CNN.

«Det er 2 problemer,» forklarer Solvang. «Det er styrker som lager baser og skyter fra boligområder, og så er det andre styrker som skyter tilbake på disse.»

Resultatet kan bli at man får saker der sivile blir drept og i ett tilfelle er det tragisk nok en 4-årig gutt.

«Hvem holder du mest ansvarlig?» spør CNN-journalisten.

«Dette varierer fra hendelse til hendelse,» sier Solvang, «og det er vanskelig å legge skylden kun på en part. For ofrene betyr det lite hvem som står bak dette. Det som man kan gjøre med dette er at den ukrainske regjeringen, separatist-styrkene og de som støtter disse tar alle mulige forholdsregler for å forhindre sivile ofre og at den sivile befolkningen i minst mulig grad blir skadelidende. Og det betyr at USA og EU bør sette press på den ukrainske regjeringen og at Russland må legge samme press på separatist-styrkene.»

NRK gjenga i går en uttalelse fra den 4 år gamle guttens far, hvor han legger skyld på regjeringsstyrkene for sin sønns død. I NRK-artikkelen står det å lese: «- Det er ingen militær mål innenfor en kilometers omkrets. De prøvde å treffe husene, ropte han under begravelsen». Solvang sier imidlertid i dette intervjuet at «Problemet var at i nærheten hadde separatist-styrker tatt over en bygning som de brukte som en base, hvorfra de avfyrte angrep. Så motangrepet, antakeligvis fra regjeringsstyrkene, traff huset han bodde i».

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This