Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 25. januar, 2015

OSSE konkluderer med at separatistene stod bak rakettangrepet mot Mariupol

OSSE konkluderer med at separatistene stod bak rakettangrepet mot Mariupol

Litt over klokken 9 i går morges fant det sted et rakettangrep mot kystbyen Mariupol. OSSE-representanter var på stedet en time etter selve rakettangrepet, og beskriver i sin rapport at nedslaget var 8,5km utenfor Mariupol senter, og 400 meter unna en ukrainsk kontrollpost.

OSSE-representantene så syv døde sivile, men dette tallet har senere blitt oppjustert i medierapporter til 30 døde. Lokale sykehus rapporterte til OSSE om 20 døde og 75 sårede.

Representantene observerte et nedslagsområde på 1,6 x 1,1 km i omkrets, som omfattet et åpent marked, boligområder og en skole. Representantene talte 19 nedslag, men påpeker at det mest sannsynlig er flere.

En krateranalyse utført av OSSE viste at angrepet ble utført med Grad– og Uragan-raketter. Grad-rakettene ble skutt fra en nord-østlig retning, i området Oktyabr (19 km nord-øst fra nedslagsstedet), og Uragan-rakettene ble skutt fra nordlig retning, i området Zaichenko (15 km øst for nedslagsstedet). Begge disse områdene er kontrollert av den såkalte Folkerepublikken av Donetsk.

Klokken 13 kom et nytt rakettangrep, som antageligvis traff den ukrainske kontrollposten like ved det første nedslagsstedet.

http://www.osce.org/ukraine-smm/136061

Dette angrepet ser ut til å være del av en større offensiv fra separatistene. Separatistene har erklært at de ikke vil inngå i fredssamtaler så lenge de er på offensiven.

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This