Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 18. april, 2016

Russisk propaganda maskert som fransk dokumentarfilm.

 

Av: Bjørn Johan Berger.

1. mai planlegger Sveriges Television å sende den franske dokumentarfilmen «Ukraine: Masks of revolution». Filmen skjuler det faktum at motivet bak Russlands erobring av Krim-halvøya og hybride krigføring i Øst-Ukraina skyldes et ønske om å ivareta egne sikkerhetspolitiske og økonomiske interesser.

Dette har Russland forsøkt å tåkelegge ved å sette i gang en omfattende og profesjonell propagandakrig som verden kanskje aldri har sett maken til. Formålet har vært å skape et falskt inntrykk av at Maidan-revolusjonen var et høyreekstremt kupp.

På denne måten har Russland forsøkt å pulverisere legitimiteten til myndighetene i Ukraina, og selv fremstå som humanitære redningsmenn.

Men Maidan-revolusjonen var aldri basert på en høyreekstrem ideologi. Tvert imot samlet den en hardt prøvet befolkning til kamp mot korrupsjon, kleptokrati, vanstyre og et totalitært maktapparat.

Dette understøttes av en rekke undersøkelser. Dessuten kan man se det gjenspeilet i at f.eks. det høyreekstreme partiet Svoboda hadde en klar tilbakegang under parlamentsvalget i 2014.

«Ukraine – Masks of revolution» er dermed ingenting annet enn en blåkopi av russisk propaganda, maskert som en kritisk dokumentarfilm.

At Sveriges Television likevel velger å sende denne propagandafilmen, som består av en rekke feil og kryssklippinger av ulike hendelser som samlet sett dehumaniserer Maidan-revolusjonen, er komplett uforståelig.

 

Les også brev til SVT Dokument Utifrån«Ukraina – Revolutionens mörka sida» på SVT.

 

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This