Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 12. november, 2015

Tre grunner til å feire Ukrainas nye antidiskrimineringslov

 

I dag, den 12 november, har parlamentet i Ukraina vedtatt et lovtillegg til arbeidsmiljøloven. På flere måter er dette et vedtak som fortjener oppmerksomhet:

Den nye loven forbyr en hver form for diskriminering og skal sikre like rettigheter og muligheter i arbeidslivet for alle, uavhengig av rase, hudfarge, religionstilhørighet, politisk tilhørighet, kjønn, kjønnsidentitet, seksuell orientering, etnisk og sosial bakgrunn etc. I et land med en svak fagforeningsbevegelse og et presset arbeidsmarked gir dagens vedtak en etterlengtet beskyttelse av de mest usatte arbeidstakerne.

Dagens vedtak markerer en milepæl i arbeidet for homoseksuelle og transpersoners rettigheter i Ukraina. Med denne lovteksten er det første gang disse gruppene spesifikt gis beskyttelse eller rettigheter i henhold til ukrainsk lov. Gjennom vedtaket – «løsriver Ukraina seg fra et kjede av diskriminering fra den sovjetiske fortiden, uten å bryte familieverdiene» kommenterte president Petro Porosjenko på Twitter. Les mer om situasjonen for homofile og transpersoner i Ukraina på www.lgbt.org.ua/en/

Denne loven er blant de viktigste i lovpakken som etter avtale med EU må vedtas i bytte mot visumfri adgang til Schengen-området. Ukraina må samtidig vise til bedre fremgang i antikorrupsjonsarbeidet, og parlamentsmedlemmers og dommeres immunitet må fjernes før Europa åpner dørene. Uansett har Ukraina tatt et viktig steg nærmere den symbolsk viktige europeiske bevegelsesfriheten som kan bli en realitet allerede i 2016.

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This