Pages Menu
TwitterFacebook
Categories Menu

Posted by on 19. april, 2016

«Ukraina – revolutionens mörka sida» på SVT

«Ukraina – revolutionens mörka sida» på SVT

 

Update: Join our email petition campaign targeted on Sveriges Television.

Åpent brev til redaksjonen på «Dokument utifrån» i SVT.

Den 1. mai, kl. 22.00 skal SVT Dokument utifrån vise filmen Ukraina – revolutionens mörka sida av Paul Moreira.
http://www.svt.se/dokument-utifran/ukraina-revolutionens-morka-sida.

Dokumentaren er en veldig kontroversiell film og gir i følge mange med kunnskap om Ukraina et sterkt misvisende bilde av Høyresektor og Azovbataljonens innflytelse i landet. Da filmen ble vist på den franske TV-kanalen Canal+, skrev flere franske journalister et åpent brev til Paul Moreira. http://teleobs.nouvelobs.com/actualites/20160202.OBS3854/lettre-ouverte-a-paul-moreira-apres-ukraine-les-masques-de-la-revolution.html.
Les: den svenske oversettelsen av brevet her.

Journalist Stefan Olsson skrev i Svenska Dagbladet 15. april følgende artikkel: «Konspiration på film snart i en TV nära dig», der han blant annet sier: «Det finns därför anledning att påpeka att det är skillnad mellan att presentera en vinklad historia och en historia baserad på faktafel och fantasier. Det är inget fel med partsinlagor, men även dessa bör väl vara underbyggda?»
http://www.svd.se/stefan-olsson-konspirationsfilm-snart-i-en-tv-nara-dig

Den norske journalisten og forfatteren, John Færseth, skrev 13. april artikkelen «Ulike fortellinger i krig» i Dagbladet og sier bl.a. følgende: «Siden Euromaidan i 2014 har Ukraina vært i sentrum for en krig mellom fortellinger, som vi antakelig vil se mer av i takt med at Syria forsvinner ut av nyhetsbildet. En av disse fortellingene er om revolusjonen som dominert av reaksjonære krefter utenfor kontroll. En fortelling som primært har blitt spredt av russiske medier og som nå etter planen skal vises på svensk TV.»
http://www.dagbladet.no/2016/04/13/kultur/meninger/kommentar/film/ukraina/43857099/

I samarbeid med flere andre foreninger (se nedenfor) har Maidan Norway i dag, 19. april, skrevet et felles brev til SVT Dokument Utifrån, der vi påpeker at filmen gir et feil og sterkt misvisende bilde av situasjonen i dagens Ukraina og ber om at SVT ikke viser filmen uten en tilknyttende diskusjon i forbindelse med visning av filmen der det som vises i filmen settes i perspektiv, og der kritiske røster gis anledning til å fram sine argument. Det er beklagelig at SVT velger å sende en dokumentar som bygger på konspirasjonsteorier, der fakta er grovt forvrengt og fordekt.

Les: Åpent brev til SVT Dokument utifrån.

Foreninger som også har signert brevet er: Active Ukrainians in Europe, Ukrainska institutet i Sverige, Ukrainska Kulturcentrum i Skandinavien, Ukrainska Kvinnounionen i Skandinavien, Ukrainska Sällskapet i Göteborg, Ukrainsk-Svenska Kulturföreningen i Malmö, Unga Ukrainare i Sverige, VATRA – Ukrainian Association in Sweden og Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.

Les også: Bjørn Johan Berger: «Russisk propaganda maskert som fransk dokumentarfilm».

 

Kommentarer / Comments

Kommentarer:

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Activists protest broadcast of scandalous "Ukraine - Masks of the Revolution" in Sweden -Euromaidan Press | - […] a documentary based on conspiracy theories, with the presented facts that are deceiving,” an open letter to STV […]

Abonner på vårt nyhetsbrev!

Få siste nyheter og oppdateringer fra Maidan Norway.

 

Wow - dette fungerte jo! Velkommen! Du er nå medlem av vårt nyhetsbrev!

Pin It on Pinterest

Share This